Festivalul de cARTe Danubius

PROGRAMUL FESTIVALULUI

15 iunie, miercuri
16.00 – Deschiderea oficială a Târgului
Prezentarea Festivalului – conferință de presă – Casa Avramide
17.00-18.00– Conferințele Danubius – Invitat Pavel Șușară – Anul Brâncuși – Muzeul de Artă. Prezintă Ioan Cristescu
18.00 Concert  Quartetul Chromatic – Piaţa Civică
19.00 – 20.00– Teatrul Jean Bart – Horațiu Mălăele – Sunt un orb
20.30 –  Concert Nicu Alifantis – Casa Avramide

16 iunie, joi
12.00-14.00 – Atelier de scriere creativă coordonat de Florin Iaru – Casa Avramide
14.00 – vernisaj expoziţie  Centenar DADA – Hotel Delta
16.00-19.00 – lansări de carte şi concert Chromatic – Piaţa Civică
16.00 – Conferințele Danubius – Invitat Victor Ivanovici – Grecia – Tulcea de ieri (Casa Avramide)
18.00-19.00 – lansare de carte Dinu Flămând – Opera Poetică a lui Fernando Pessoa
– lansare de carte Cristian Teodorescu, Moderator: Ioan Cristescu – Casa Avramide
19.00 – Concert de muzică clasică – Cvartetul Cromatic – Casa Avramide

17 iunie, vineri
13.00 – vernisaj expoziţie  – Marin Sorescu 80- Prezinta Ioan Cristescu (Casa Avramide)
14.00 – dezbatere publică – Rolul lecturii în formarea individului ca persoană și membru al comunității – participă Cristian Teodorescu, Florin Iaru, Dinu Flămând, Victor Ivanovici, Constantin Hogea, profesori din Tulcea. Moderator Ioan Cristescu  (Casa Avramide)
17.00 – Conferințele Danubius – Conferință Augustin Ioan
18,30 –  Lecturi de poezie – Ioan Es.Pop, Florin Iaru,  Eugen Suciu, Teodor Dună, Cosmin Perța, Vasile Mihalache. Prezinta Dan Mircea Cipariu
20.00 Concert de jazz – Mircea Tiberian și Nadia Trohin

*Standurile de la Târgul de carte vor rămâne în Piaţa Civică şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

malaeleFarseur din vocație, cu șarm, inteligență și umor, Horațiu Mălăele va face o noua demonstrație de virtuozitate într-o ediție specială a spectacolului „Sunt un orb”, varianta cu multe “lovituri de teatru”, așa cum trebuie să fie un bun show de improvizație.
Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru, Horațiu Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Pentru această variantă a spectacolului “Sunt un Orb”, maestrul trasului pe sfoară, al ironiei și al hazului ascuțit își ia ca aliat fie umorul irezistibil al insinuantului Brumaru, fie înțelesurile subtile ale lui Marin Sorescu sau vibrațiile delicate ale boemului Nichita. Acestea sunt doar câteva dintre promisiunile unui spectacol de gală, în cursul căruia poeti atât de diferiți ca stil sau gândire, vor fi deslușiți, cu naturalețe și în cheie proprie, de geniul comic Horațiu Mălăele.

NICU ALIFANTISSpectacolul „Sunt un orb“ nu este singurul din palmaresul actorului Horatiu Malaele, cu zeci sau chiar sute de reprezentatii jucate cu casa inchisa ani la rand. Dupa mai bine de zece ani de la prima punere in scena a recitalului intitulat sugestiv – ”Sunt un orb”, actorul revine, la cererea publicului, pe scena Teatrului Elisabeta din centrul capitalei, sub auspiciile avertismentului cu care deja ne-a obisnuit, „pericol de ras in hohote“.

Convins ca rasul va mantui lumea, artistul isi provoaca spectatorii cu umor si sinceritate intr-un recital de neegalat.
„Spectacolul Sunt un orb cuprinde cateva poezii de mare calitate, dar si proza scurta. Sunt mai multe elemente care formeaza acest spectacol, in care este vorba despre mine, dar este vorba si despre dumneavoastra“, spune Horatiu Malalele. Nu lipsesc, evident, nici momentele de improvizatie, pline de umor, cele care fac, de obicei, deliciul reprezentatiilor sale. (sursa: AICI)